Angelique

Ik ben Angelique (39), De Schrijvende Autist @de_schrijvende_autist. Ik schrijf over autisme. Mijn eigen leven is een grote inspiratiebron. Toen ik eind 30 was, kreeg ik de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Lees meer »

Pascale

Ik ben Pascale, 31 jaar, samenwonend met man en 2 dochters. Ik kreeg dit jaar mijn autismediagnose, net als zij.

Lees meer »

Tess

Ik ben Tess en bijna 11. Ik woon samen met papa, mama, Moos ons hondje en mijn vissen. In 2021 kreeg ik de diagnose autisme. Mijn ouders merkten al vanaf mijn geboorte dat ik prikkelgevoelig was.

Lees meer »

Adinda

Ik ben Adinda en ik ben 12 jaar oud. Ik heb autisme en dyslexie. Hierdoor voel ik me vaak anders dan anderen - vooral op school.

Lees meer »

Evi-Anne

Ik ben Evi-Anne, 17 jaar en ik woon in Overijssel. Je kan mij kennen van mijn instagram account @eefsautiblog. Ik ga momenteel niet naar school, maar werk bij de Jumbo. Mijn speciale interesses zijn schrijven en psychologie.

Lees meer »

Jessley-Jae

Mijn naam is Jessley-Jae. Ik ben 6 jaar en heb de diagnose autisme. Ik ben nog non-verbaal en heb soms moeite met het verwerken van prikkels. Hierdoor kan ik overprikkeld raken. Ik ben zorgzaam, lief en over het algemeen vrolijk. Ook heb ik een sterk karakter en ga ik geen uitdaging uit de weg. 

Lees meer »

Gwynne

Ik ben Gwynne en ben 16 jaar oud. Ik ben gediagnosticeerd met ASS en een generaliseerde angststoornis, maar ik kan heus wel tegen een stootje.

Lees meer »

Alijah

Ik ben Alijah (@bees_cool_) en ben bijna 16 jaar. Ik ben non-binair en kreeg de autismediagnose in 2020, maar het voelde altijd alsof ik anders was. Ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn autisme, dit wordt vooral beïnvloed door de mensen om me heen.

Lees meer »

Joos

Mijn naam is Joos, ik ben 18 jaar oud. Ik ben een heel eerlijk en gevoelig meisje. Ik houd er altijd van om met mijn vrienden af te spreken.Toen ik in 2021 werd gediagnosticeerd met autisme, werd er veel meer duidelijker in mijn leven.

Lees meer »

Nova

Ik ben Nova (9 jaar). Ik vind mezelf bijzonder omdat ik autisme heb. Ik ben snel overprikkeld en dan heb ik rust nodig om mijn koppie weer rustig te krijgen. Ik ben ook lief, zorgzaam en ik kan heel snel rennen.

Lees meer »

Christel

Ik ben Christel. In ‘21 kreeg ik de diagnose ASS, iets wat niet als een verrassing kwam. Al tijdens mijn PABO-studie herkende ik mezelf tijdens colleges over kinderen met autisme. 

Lees meer »

Jasmijn

Hoi! Ik ben Jasmijn @jasmijndenhoed, 21 jaar en ik hou van mode en kunst. Mijn hobby's zijn kleding ontwerpen en naaien en het maken van kunst. 

Lees meer »

Annemarije

Ik ben Annemarije. Ik ontdek steeds opnieuw stukjes over mezelf en mijn leven. Zo zeg ik wel eens dat ik met één voet op de rem en één voet op het gaspedaal leef. Maar uiteindelijk draait alles vooral om het vinden van balans.

Lees meer »

Tamara

Ik ben Tamara, 43 jaar. Ik werk fulltime. Ik ben mijn hele volwassen leven al zoekende naar wie ik ben en waarom ik niet kan meekomen, met ontelbare melt-downs, onredelijk zijn, huilbuien, verstoppen, alleen voelen, radeloos zijn en mijzelf altijd uitgeput voelen. 

Lees meer »

Bo

Ik ben Bo, 21jr. Toen ik 5 was kreeg ik de diagnose Asperger. Ik woon begeleid in Eindhoven en werk bij de Hema. Ik doe een avondopleiding papierrestauratie. Ik ben een grote dierenvriend en creatief @creative_bobo

Lees meer »

B'Elanna

Mijn naam is B’Elanna. Ik ben 24 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Bram en 2 katten in Roermond en studeer momenteel de pre-master Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit. 

Lees meer »

Isabelle

Mijn naam is Isabelle Buhre, 33 jaar. Autistisch zijn betekent voor mij een gepassioneerd, gevoelig en vaak slecht begrepen mens zijn.Dankzij autisme heb ik sterke passies, inmiddels expertises.

Lees meer »

Jade

Ik ben Jade. Ik ben 17 jaar oud en woon in België. Ik heb een broer Woud en een zus Eden. Ik heb ook een kat genaamd Emma. Ik volg al jaren dramales en acteer graag. Ik ben superfan van One direction, Harry Styles en Zayn. 

Lees meer »

Sarah

Wat een mooi fotoproject is dit! Elk stukje dat ik lees geeft zoveel herkenning. Ik ben Sarah, heb twee kinderen en een lieve man.

Lees meer »

Sietske

Ik ben Sietske. Ik ben 25 jaar oud en woon in Groningen samen met mijn hulphond (in opleiding), Lilly. Ik hou van muziek, schrijven en wandelen in de natuur. 

Lees meer »

Nienke

Ik ben Nienke, 26 jaar en Leraar Nederlands i.o. Ik kom tot rust met mijn twee katten op de bank seriekijkend of boeklezend. Voor meer drukte drink ik met vrienden een speciaalbiertje of ga ik naar een concert. Ook ga ik naar de klimhal en doe ik yoga.

Lees meer »

Annelien

Ik ben Annelien, woon in het prachtige Overijssel, waar mijn man en ik onze zoon en dochter opvoeden. Ik grap weleens dat ik autistisch ben en zij ‘helaas normaal’. Zij ontwikkelen zich volgens ‘de richtlijnen’, terwijl ik duidelijk anders was als kind… ik voel mij daarover afwisselend blij of gestresst. 

Lees meer »

Claire

Hoi! Ik ben Claire, ik ben 23 jaar en woon samen met mijn vriend en twee katten in Hilversum. We maken samen een podcast over mentale gezondheid, Stoorzender. 

Lees meer »

Suzanne

Ik ben Suzanne Rijken (@autiesuus), 17 jaar en ik kom uit Den Bosch. Dit jaar zit ik in mijn examenjaar, volgend jaar hoop ik taalwetenschap te gaan studeren. Mijn hobby's zijn trombone spelen en bezig zijn met mijn speciale interesses (autisme en taalwetenschap). Ik heb eind 2020 de diagnose ASS gekregen.

Lees meer »

Laura

Ik ben Laura, 44 jaar. Ik heb 9 jaar geleden mijn diagnoses, autisme en AD(H)D, gekregen. Ik ben moeder van 1 zoon en cadeaumoeder van 2 bonuskids met ASS en/of AD(H)D. 

Lees meer »

Marleen

Mijn naam is Marleen, ik ben 28 en weet ongeveer 1 jaar dat ik autisme heb. In 2019 studeerde ik af aan de Copenhagen Business School, met een Master of Science Advanced Economics & Finance. 

Lees meer »

Lennie

Hallo, ik ben Lennie. Ik ben 18 jaar en hou van muziek (maken), dieren, creatieve dingen en filmpjes kijken. Ik zit in 5 vwo op regulier onderwijs in Groningen. De diagnose autisme kreeg ik toen ik elf jaar oud was. 

Lees meer »

Eva

Ik ben Eva, 28 jaar. Mijn lief en ik krijgen binnenkort ons kindje! Vandaag ben ik model, maar meestal sta ik achter de camera. Mijn hyperfocus is momenteel alle informatie rondom zwangerschap, bevallen en baby’s. Mijn hobby is Feng shui. Het allerbeste is knuffelen met mijn hamster en het gevoel van trappelende babyvoetjes.

Lees meer »

Kaylee

Ik ben Kaylee, 28 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend (en mijn konijn Ans). Ik ben afgestudeerd in het jeugdrecht (mijn grote passie) en ik ben dol op bakken en het lezen van boeken (@kayleestboeken)!

Lees meer »

Marloes

Mijn naam is Marloes en ik ben 31 jaar oud. Ik woon in Soest met mijn twee katten en werk als officemanager. Sinds 2020 weet ik dat ik autisme heb. 

Lees meer »

Yacintha

Ik ben Jacintha, ik ben 26 jaar en woon op mezelf in Nijmegen. Ik ben gek op fantasy, gamen en dieren, en ga graag met mijn vriend of met vrienden naar fantasy festivals en rock/metal concerten.Mijn autisme heeft op verschillende vlakken impact op mijn leven. 

Lees meer »

Mirte

Mijn naam is Mirte, 39 jaar. Ik woon met mijn kwispelend maatje in Roermond. Ik werk al 15 jaar als grafisch ontwerper en was de afgelopen 3 jaar hoofdredacteur van Tzitzo magazine, een tijdschrift dat ikzelf oprichtte en openheid geeft over mentale gezondheid.

Lees meer »

Annelotte

Mijn naam is Annelotte, 23 en samenwonend met mijn verloofde in de omgeving van Utrecht. Ik ben creatief en houd van mode, interieur, architectuur, film en series. Ik werk als interieur- en lichtontwerper en heb van mijn interesses mijn werk kunnen maken. Hier kan ik vol passie uren mee doorgaan.

Lees meer »

Julia

Ik ben Julia, 21 jaar. Ik heb mijn diagnose sinds mijn 8e en heb mijn hele leven therapie gehad. Ik ben extreem leergierig en hou ervan om mezelf te ontwikkelen. Wel kan ik hierin extreem perfectionistisch zijn wat vaak erg moeilijk is voor mij. Ook kan ik moeilijk nee zeggen omdat ik bang ben mensen teleur te stellen of dat ze boos op mij worden. 

Lees meer »

Natasja

Ik ben Natasja, 29 jaar. Ik kreeg mijn autismediagnose op mijn 25e. Mijn vader overleed toen ik jong was; rouw en verminderd sociaal vermogen, omdat ik hoogbegaafd ben, was de verklaring voor mijn (sociale) problemen. Ik ben meerdere malen, zonder diagnose en zonder succes in therapie geweest. Al op de middelbare school herkende ik mezelf in de diagnose autisme, maar mijn psycholoog weigerde dit serieus te overwegen. 

Lees meer »

Isa

Mijn naam is Isa. Ik ben 20 jaar. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds 5 jaar woon ik in Capelle aan den IJssel. In het dagelijks leven ben ik 3 dagen in de week werkzaam als assistent van de conciërge op de middelbare school waar ik zelf 7 jaar leerling ben geweest. 

Lees meer »

Alexia

Hoi, mijn naam is Alexia, ik ben 21 en woon samen met mijn vriend en 2 katten. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn, zoals het maken en bewerken van foto's. Ook vind ik het leuk om met mijn katjes te knuffelen op de bank of om met mooi weer buiten te wandelen.

Lees meer »

Mary-Lou

Ik ben Mary-Lou, 26 jaar, al 5,5 jaar samenwonend met mijn vriend in Dordrecht. Ik werk 36 uur als business analist/functioneel beheerder voor een kleine organisatie. Naast mijn werk hou ik mij bezig met zingen, met vriend(inn)en afspreken, series kijken, planten, edelstenen, onze hamster en erop uitgaan met mijn partner.

Lees meer »

Amarantha

Mijn naam is Amarantha en ik ben sinds mijn 22e gediagnosticeerd met autisme/ PDDNOS. lk werk 32u-40u per week als hulpverlener in een alarmcentrale. lk ben (bijna) getrouwd en heb 2 katten. Mijn hobby’s zijn heel uiteenlopend, van naar feesten gaan tot lezen en over kruiden leren.

Lees meer »

Yvonne

Ik ben Yvonne. Ik ben 27 jaar, getrouwd en samenwonend en heb 2 kittens. Ik werk als apothekersassistente bereidingen en mijn hobby’s zijn fotografie en kostuums maken op basis van games/films.Ik heb de diagnose autisme sinds 2015 en ADHD sinds 2022. 

Lees meer »

Scarlett

Mijn naam is Scarlett, ik ben 44 jaar, getrouwd met Raymond en mama van twee jongens (17 & 13). Ik weet sinds 3 jaar dat ik autistisch ben. Het niet weten heeft mij een moeilijke weg laten belopen. Sinds kort voel ik mij voor het eerst gelukkig. 

Lees meer »

Denise

Mijn naam is Denise en ik ben 25 jaar. Ik ben een Nederlandse die in een Belgische grensgemeente woont. In beide landen ben ik actief. Het beste van twee werelden, noem ik het altijd maar. Ik werk als activiteitenbegeleider met mensen met een beperking en als zwemjuf waar ik extra aandacht heb voor kinderen die wat meer ondersteuning kunnen gebruiken. 

Lees meer »

Iris

Hoi! Mijn naam is Iris Barten, ik ben 26 jaar en woon voor mijn studie in Wageningen. Momenteel zit ik in de eindfase van mijn masterstudies aan Wageningen University & Research en schrijf ik mijn scriptie in de richting van gezondheid en maatschappij. Verder hou ik ervan om te sporten, viool te spelen en af te spreken met vrienden.

Lees meer »

Petra

Mijn coming out. Je bent zo sportief, je bent creatief, je bent sociaal, je bent spontaan, je bent een goede moeder, je doet zoveel en ga zo maar door.

Lees meer »

Madelief

Ik ben Madelief, 19 jaar oud en ik kom uit Schiedam. In het dagelijks leven ben ik een bezige bij, ik studeer biologie en medisch laboratorium onderzoek en ben bezig met het opzetten van mijn eigen creatieve bedrijfje (@madeby.liev).

Lees meer »

Mayke

Mijn naam is Mayke Bloem en ik ben 22 jaar. Sinds 2017 heb ik de diagnose autisme, sociale angststoornis en depressie. Ik ben hierdoor ook vroegtijdig van school gegaan. Ik worstelde erg met mezelf dus besloot ik mijn problemen op te schrijven en ben ik een blog begonnen. 

Lees meer »