"Geef niet op en luister naar je eigen gevoel." - Jacintha

Ik ben Jacintha, ik ben 26 jaar en woon op mezelf in Nijmegen. Ik ben gek op fantasy, gamen en dieren, en ga graag met mijn vriend of met vrienden naar fantasy festivals en rock/metal concerten.
Mijn autisme heeft op verschillende vlakken impact op mijn leven. 

Het voornaamste is dat ik heel gevoelig ben voor prikkels en daardoor snel moe ben. Ook vind ik sommige sociale verwachtingen, vooral in groepen, lastig. Hierdoor heb ik nog geen studie kunnen afronden, maar dat blijft voor mij een doel! 

Wat ik wel positief vind aan mijn autisme is dat ik super eerlijk ben en dat ik mensen echt accepteer zoals ze zijn ook al past dat niet binnen de norm. 
Ik ben heel erg trots op hoe ver ik al ben gekomen. Na 12 jaar gepest worden en mijn diagnose die ik pas op mijn 15e kreeg, heb ik de laatste jaren heel hard aan mezelf gewerkt, waardoor ik nu onder andere op mezelf woon, een relatie heb en steeds steviger in mijn schoenen sta. 

De tip die ik aan anderen met autisme mee wil geven is: geef niet op en luister naar je eigen gevoel. Hulpverlening kan soms niet meteen goed voor je zijn. Blijf verder zoeken als iets of iemand niet voor jou werkt. Laat niemand je zeggen dat je niet meer verder kan ontwikkelen in je leven!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.