"Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen" - Mirte

Mijn naam is Mirte, 39 jaar. Ik woon met mijn kwispelend maatje in Roermond. Ik werk al 15 jaar als grafisch ontwerper en was de afgelopen 3 jaar hoofdredacteur van Tzitzo magazine, een tijdschrift dat ikzelf oprichtte en openheid geeft over mentale gezondheid.

Ik kwam op mijn 13e met een angst- en dwangstoornis in de hulpverlening terecht, ik volgde veel therapieën, werd vaak opgenomen en kreeg veel te maken met onbegrip van hulpverleners. Hierdoor raakte ik het begrip voor mezelf kwijt, liet ik steeds minder van mezelf zien en was vaak depressief. Ik verzamelde 9 diagnoses om er uiteindelijk pas om m’n 37e achter te komen dat ik autisme heb. Toen ik eindelijk passende behandeling dacht te krijgen, kreeg ik te horen dat ik te complex was en dat er, door mijn lange hulpverlenings-geschiedenis, geen behandeling meer mogelijk was.
Een behoorlijke klap, maar ik besloot het alleen te gaan doen. Doordat ik niet meer met hulpverleners sprak over problemen, ging ik zelf op zoek naar oplossingen. Door veel te lezen van en over vrouwen met autisme vond ik herkenning en de opluchting dat ik niet de enige was. Dat gaf me toestemming om mezelf te zijn en me weer te laten zien.

Nu help ik andere vrouwen met o.a. autisme, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit om hun creatieve hart te volgen en met hun talent geld te verdienen. Naast mijn werk als grafisch ontwerper help ik hen zichtbaar te worden en hun faalangst, perfectionisme en zelftwijfel te overwinnen. Zodat ze kunnen doen waar ze blij van worden: hun creatieve talent benutten en aan de wereld tonen!
Ik praat met de mensen die ik coach niet over problemen maar oplossingen, want praten over oplossingen creëert meer oplossingen. Ik laat me leiden door mijn eigen overtuiging: groei is niet de vermindering van klachten, maar de ontwikkeling van krachten.

Mijn tips voor vrouwen met autisme: Schaam of verontschuldig je nooit voor wie je bent en wat je nodig hebt. De poster van Loesje boven mijn bureau herinnert mij er dagelijks aan: Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.