"Door autisme heb ik veel angsten." - Lennie

Hallo, ik ben Lennie. Ik ben 18 jaar en hou van muziek (maken), dieren, creatieve dingen en filmpjes kijken. Ik zit in 5 vwo op regulier onderwijs in Groningen. De diagnose autisme kreeg ik toen ik elf jaar oud was.  Ik vond het eerst helemaal niet fijn, die diagnose. Maar later voelde het beter. Het zorgde voor meer begrip in mijn omgeving en ik snapte zelf ook ineens wat de oorzaak was van bepaalde problemen. 

Door autisme heb ik veel angsten. Dat beperkt mij in mijn bewegingsvrijheid en in mijn sociale contacten. Door die angsten heb ik afgelopen schooljaar een half jaar niet naar school gekund. Ook ben ik snel overprikkeld waardoor ik vaak moe ben. Ik val bijna elke middag wel een keer in slaap. 

Ik ben trots op elke keer dat ik mijn angst overwin. En ik ben trots op het feit dat ik altijd mezelf ben. Doordat ik mezelf ben, krijg ik weleens opmerkingen dat ik kinderachtig of niet normaal ben. Ik probeer me daar niks van aan te trekken, want ik ben van mening dat er geen leeftijd gebonden zit aan gedrag. En ik vind dat het juist normaal en goed is om jezelf te zijn, daar word je blij van!

Mijn tip voor andere mensen met autisme: denk ook aan je sterke kanten en let niet alleen op de onmogelijkheden. Wees jezelf!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.