"Ik ben vijf jaar lang gepest, omdat ik anders was dan anderen." - Joos

Mijn naam is Joos, ik ben 18 jaar oud. Ik ben een heel eerlijk en gevoelig meisje. Ik houd er altijd van om met mijn vrienden af te spreken. 

Toen ik in 2021 werd gediagnosticeerd met autisme, werd er veel meer duidelijker in mijn leven. Ik begreep waarom dingen mij soms moeilijker afgingen dan andere mensen en dat ik bij bepaalde dingen heel anders denk dan anderen bijvoorbeeld. Mijn Autisme zelf heeft wel voor veel struggles in mijn leven gezorgd, zo ben ik vijf jaar lang gepest, vooral omdat ik anders was dan anderen. En vind ik communiceren over mijn gedrag soms moeilijk, omdat ik daarover onzeker ben door mijn autisme. Ook is het erg vervelend omdat ik niet veel dingen kan hebben, en dat zorgt voor veel stress en onbegrip. 

Gelukkig ervaar ik ook positieve dingen door mijn autisme en dat is bijvoorbeeld dat ik een heel eerlijk en puur persoon ben, en dat ik zo gevoelig ben, dat ik iedereen wil helpen waarvan ik hou als die zich niet goed voelt en dat ik mensen sterk aanvoel. 
Ik ben trots op dat ik na alles wat ik heb meegemaakt nog steeds positief en avontuurlijk in het leven sta en ik mijn toekomst veel meer positiever inzie dan een paar jaar geleden. 

Een tip die ik wil meegeven aan mensen met autisme is dat je er soms niks aan kan doen dat je je zo gedraagt, en dat je goed moet communiceren met mensen om te zeggen wat jij nodig hebt en hoe dingen over kunnen komen bij jou, en andersom. En hoe moeilijk het ook is, accepteer dat jij het hebt, en probeert het te omarmen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.