"Ik vind mezelf bijzonder omdat ik autisme heb." - Nova

Ik ben Nova (9 jaar). Ik vind mezelf bijzonder omdat ik autisme heb. Ik ben snel overprikkeld en dan heb ik rust nodig om mijn koppie weer rustig te krijgen. Ik ben ook lief, zorgzaam en ik kan heel snel rennen.

Autisme maakt mijn hoofd vol. Hierdoor kan ik gaan huilen en dan krijg ik hoofdpijn. Ik heb ook erg last van harde geluiden. Mijn autisme heeft er wel voor gezorgd dat ik nu op een goede school zit waar de juf en meester mij begrijpen. En dat vind ik fijn.

Ik ben er trots op dat ik snel kan rennen. Het gaat ook steeds beter op school, ik kan nu beter lezen en rekenen. Ook dat ik mijn ABC-zwemdiploma heb gehaald. Ik ben ook trots op papa en mama die heel goed voor mij zorgen.

Mijn tip voor mensen met autisme: als je een beetje spanning in je hoofd of lijf hebt, dan moet je de fietspomp doen. Dat is een oefening met ademhalen die ik heb geleerd op school. Daarnaast ook nog snel rust nemen als je merkt dat je overprikkeld raakt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.