"Ik kan niet goed tegen smakgeluiden." - Jade

Ik ben Jade. Ik ben 17 jaar oud en woon in België. Ik heb een broer Woud en een zus Eden. Ik heb ook een kat genaamd Emma. Ik volg al jaren dramales en acteer graag. Ik ben superfan van One direction, Harry Styles en Zayn. 

Na een moeilijke tijd ben ik op mijn 14 jaar gediagnosticeerd met autisme. Omdat mijn klasgenoten mij niet goed begrepen en ik het hier heel moeilijk mee had, ben ik 2 jaar geleden naar een speciale school voor kinderen met autisme gegaan. Daar ben ik super graag en heb ik veel vrienden met autisme die me heel goed begrijpen. 

Ik kan niet goed tegen smakgeluiden en ik ben een moeilijke eter omdat ik niet tegen veel texturen kan. Ook heb ik veel sociale angst waardoor ik het moeilijk vind om te eten in publieke ruimtes. Ik kan ook moeilijk omgaan met veranderingen en heb graag vaste gewoontes. Aan tafel zit ik altijd op dezelfde plaats, ook als we bezoek hebben. 

Ik ben trots dat ik nu al alleen met de bus kan gaan en dat ik veel nieuwe vrienden heb gemaakt en dus veel socialer ben nu.  Mijn tip voor anderen met autisme: Ik heb voor mezelf al ondervonden dat als het te veel voor mij wordt, muziek mij rustiger maakt, maar ook knutselen en lezen helpen me. Misschien kan dit jou ook helpen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.