"Ik kan heel diep nadenken en analyseren." - Sietske

Ik ben Sietske. Ik ben 25 jaar oud en woon in Groningen samen met mijn hulphond (in opleiding), Lilly. Ik hou van muziek, schrijven en wandelen in de natuur. 

Op 22-jarige leeftijd kreeg ik de diagnose ASS. Ik liep vast in het leven, met name toen ik op mijzelf ging wonen en Fysiotherapie studeerde. Door mijn autisme kan ik moeilijk schakelen en daardoor heb ik moeite met veranderingen. Ik heb last van angsten. Ook is prikkels verwerken een uitdaging. Naast de prikkels van buitenaf, kan ik ook heel diep nadenken en analyseren over een gesprek bijvoorbeeld. Mijn hoofd zit vaak vol. 

Er zitten ook positieve kanten aan mijn ASS, die mijn leven juist fijn maken. Zo kan ik heel erg enthousiast worden van (de soms kleine) dingen en kan ik mij goed verwoorden op schrift. 

Ik ben er trots op dat ik, ondanks de ‘hobbels’ op de weg, verder ben dan ooit. Ik ben ook trots op Lilly, mijn allerbeste maatje op poten. Ik schrijf nu een boek over mijn weg binnen de GGZ en het hebben van een psychosociale hulphond, dat vind ik supergaaf om te doen! Als alles volgens planning loopt is het boek af rond mei 2023.

De tip die ik wil meegeven aan anderen met autisme is: bloei als een bloem, die danst in de regen en spaar je lichtpuntjes in het leven.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.