"Na de diagnose voelde ik een stuk opluchting." - Suzanne

Ik ben Suzanne Rijken (@autiesuus), 17 jaar en ik kom uit Den Bosch. Dit jaar zit ik in mijn examenjaar, volgend jaar hoop ik taalwetenschap te gaan studeren. Mijn hobby's zijn trombone spelen en bezig zijn met mijn speciale interesses (autisme en taalwetenschap). Ik heb eind 2020 de diagnose ASS gekregen.

Aanleiding was dat ik niet lekker in m’n vel zat. Na de diagnose voelde ik een stuk opluchting. Ik voelde me namelijk altijd raar en anders. Ook voelde ik me niet begrepen. De diagnose heeft daar deels verandering in kunnen brengen.  Autisme zorgt onder andere ervoor dat ik veel angsten heb, snel overprikkeld raak en moeite heb met veranderingen. Ook heeft mijn autisme positieve kanten; zo ben ik creatief, ga ik altijd 200% overal voor en heb ik een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Dit probeer ik te laten zien op mijn Instagramaccount @autiesuus. Hierop zijn verder informatieve posts te zien.

Ik ben trots op dat ik de afgelopen jaren mezelf beter ben gaan leren kennen en dat ik als gevolg hiervan steeds beter naar mezelf kan luisteren en daardoor grenzen kan stellen.
 
Mijn tip voor anderen met autisme is op zoek te gaan naar herkenning en erkenning. Ik heb dit kunnen vinden op Instagram. Vooral mede-auti’s hebben ervoor gezorgd dat ik meer mezelf durf te zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.