"Ik ben mezelf steeds beter gaan begrijpen." - Claire

Hoi! Ik ben Claire, ik ben 23 jaar en woon samen met mijn vriend en twee katten in Hilversum. We maken samen een podcast over mentale gezondheid, Stoorzender. Daarnaast werk ik momenteel een paar dagen in de week als barista, en heb ik inmiddels mijn eigen bedrijfje opgericht, een webshop waarin ik mijn illustraties en handgemaakte producten verkoop. 

Sinds een jaar heb ik de diagnose autisme. Ik was al langere tijd in behandeling bij de ggz, maar met weinig echt resultaat. Toen ik wat meer las over maskeren bij autisme, was het alsof ik over mezelf las. Naarmate ik meer en meer over autisme las, ben ik mezelf steeds beter gaan begrijpen, en gaat het steeds beter met me. Ik heb veel last van shutdowns, waarin ik niet meer kan communiceren. Ook raak ik snel overprikkeld. Ik leer nu met een begeleider hiermee om te gaan. 
Mijn autisme beperkt me in veel opzichten, maar ik zou niet zonder willen leven. Ik ben erg detailgericht en creatief door mijn autisme. Ook kan ik intens genieten van bezig zijn met mijn creatieve hobby’s. Ik vergeet dan volledig de tijd omdat ik er zo in op ga.  

Mijn tip aan andere autistische mensen is om niet alleen maar naar de vervelende kanten van je autisme te kijken. Vind de hobby of interesse waar je intens gelukkig van wordt. Bij mij is dat creatief bezig zijn. Jij zult vast ook iets hebben waar je ontzettend gelukkig van wordt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.