"Ik ga geen uitdaging uit de weg." - Jessley-Jae

Mijn naam is Jessley-Jae. Ik ben 6 jaar en heb de diagnose autisme. Ik ben nog non-verbaal en heb soms moeite met het verwerken van prikkels. Hierdoor kan ik overprikkeld raken. Ik ben zorgzaam, lief en over het algemeen vrolijk. Ook heb ik een sterk karakter en ga ik geen uitdaging uit de weg. 

Hoe ik het leven met autisme ervaar? Doordat ik nog non-verbaal ben, kan ik mij moeilijk uiten waardoor ik regelmatig gefrustreerd kan zijn. Verder word ik veel ondersteund door mijn moeder en mijn oma. Ik heb zelf eigenlijk geen moeite met het hebben van de diagnose.

 

Ik ben trots op wie ik ben, maar vooral op wie ik mag zijn. Samen met mijn moeder proberen we autisme meer onder de aandacht te brengen via onze TikTok @lifeofjsi_. We merken dat dit aanslaat en we vinden dat fijn omdat er vaak een bepaald beeld over autisme wordt gecreëerd. Ik merk dat mensen in mijn omgeving en daarbuiten met meer begrip en kennis met mij omgaan. 

 

Een tip voor eenieder met dezelfde diagnose als ik: Wees blij en trots op wie je bent. Ook met de diagnose ben je speciaal en bijzonder. Wij bewandelen misschien ons eigen pad, maar ook wij kunnen bereiken wat wij willen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.