"Je hoeft niet met de rest mee te rennen." - Evi-Anne

Ik ben Evi-Anne, 17 jaar en ik woon in Overijssel. Je kan mij kennen van mijn instagram account @eefsautiblog. Ik ga momenteel niet naar school, maar werk bij de Jumbo. Mijn speciale interesses zijn schrijven en psychologie.

Ik kreeg mijn diagnose toen ik 16 jaar was, een half jaar geleden. We zijn erachter gekomen na dat ik in een crisis belandde. Ik ben heel gevoelig voor prikkels. Drukte vind ik niet fijn. Ik raak gauw overprikkeld en heb daarbij behorende meltdowns. Ook heb ik moeite in de omgang met anderen. Ik kan geen vragen bedenken en vind het moeilijk om door te vragen. Daarnaast heb ik veel moeite met veranderingen. Ik kan dan intens in paniek raken. Bovendien vermijd ik liever oogcontact en heb ik extreme duidelijkheid nodig. Mede hierdoor ben ik uitgevallen op school. Ik heb wel plannen om dit weer op te pakken. Ik zou graag havo willen doen op het speciaal onderwijs. Zo hoop ik ervaringsdeskundige te kunnen worden!

Ik ben trots op mijn extreme creativiteit en doorzettingsvermogen. Zonder deze twee goede eigenschappen was ik niet zover gekomen als waar ik nu sta. Ik houd ervan dat ik zo kan genieten van alle kleine dingen in mijn leven. Dat ik de wereld anders kan zien. Ook ben ik trots op het feit dat ik beetje-bij-beetje meer mijzelf durf te zijn en ik mij minder aantrek van wat anderen van mij denken. 

Een tip voor andere mensen met autisme: bewandel je eigen pad. Je hoeft niet met de rest mee te rennen! Als je op je eigen tempo loopt is het ook goed.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.