"Moeilijk te accepteren." - Isa

Mijn naam is Isa. Ik ben 20 jaar. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds 5 jaar woon ik in Capelle aan den IJssel. In het dagelijks leven ben ik 3 dagen in de week werkzaam als assistent van de conciërge op de middelbare school waar ik zelf 7 jaar leerling ben geweest. 

Ik weet pas bijna 2 jaar dat ik autisme en ADD heb. Dat maakt dat ik het nog vaak moeilijk te accepteren vind dat ik deze diagnoses heb. Daardoor zit ik ook nog midden in het proces wat autisme en ADD voor mij betekent. Elke dag ben ik hiermee bezig en de ene dag lukt dat beter dan de andere dag. Dit project zie ik dan ook als een grote stap in mijn acceptatieproces van mijn diagnoses.

Mijn autisme betekent dat ik slecht tegen drukte en veel prikkels kan. Dat ik altijd moe ben. Dat ik hou van duidelijkheid. Dat als dingen onverwachts anders gaan ik dat heel moeilijk vind, tenzij ik dit zelf heb gedaan. Dat ik me altijd vergelijk met anderen. En dat ik het moeilijk te accepteren vind dat ik anders ben dan anderen. 

Het is een tijdje niet zo goed gegaan met mij, waardoor ik 11 maanden lang in dagbehandeling heb gezeten waardoor ik mezelf heb leren kennen. Daarom ben ik trots op mezelf waar ik nu sta in het leven. 

Wat ik mee wil geven aan anderen met autisme is: accepteer wie en hoe je bent en laat je niet door andere mensen beïnvloeden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.