"Ik heb moeite met reguleren van gedachtes en emoties." - Nieke

Mijn naam is Nieke Pluimers. Ik ben 29 en woon begeleid in Almelo.

Op mijn 17e is autisme geconstateerd. Ik heb moeite met reguleren van gedachtes en emoties, ben als kind gepest omdat ik huilde om onduidelijke redenen, kon moeilijk aansluiten bij leeftijdsgenoten, had een negatief zelfbeeld, had veel moeite met leren, legde de lat te hoog, vergeleek me steeds met anderen, was goed in maskeren en deed ik me altijd mooier voor. Ik had door opstapelingen en prikkels woede-buien, met daarna veel spijt en schuldgevoel.


Als ik te veel doe, heb ik last van prikkels. Ik moet altijd mijn balans zien te vinden tussen in- en ontspanning. Rustmomenten zijn erg belangrijk. Ik hou van structuur en duidelijkheid, en heb moeite met onverwachte situaties. 
Ik heb veel meegemaakt. Ik ben uiteindelijk hulp gaan accepteren. Rond mijn puberteit wou ik dat nog niet (ontkenningsfase). Ik heb verschillende trajecten gevolgd zoals bij Aveleijn Nijverdal, Leo Kannerhuis, creatieve therapie, natuurgeneeskunde en nu Aveleijn Beeckesteyn (trainingshuis voor mensen met een beperking). 

Ik heb mooie stappen gemaakt in mijn ontwikkeling. Ik ben een sociale en spontane meid, goed in balans, positiever ingesteld, heb een goede basis en ben dankbaar voor wat op mijn pad zijn komt. Ik geniet van de mooie dingen die er zijn. 
Hier ben ik supertrots op! Want dit heb ik uiteindelijk zelf gedaan. Met hulp, maar dat is niet erg. Het is juist goed als je om hulp vraagt. Mijn doel is om later als ervaringsdeskundige andere jongeren/volwassenen te helpen in deze maatschappij. Ik geef presentaties over autisme, zodat ik mensen kan helpen en inspireren.

Mijn tip: je mag supertrots zijn met wat je bereikt. Het is oké als je een dipje hebt en je mag je even rot voelen. Blijf er alleen niet te lang in hangen. Wees jezelf, blijf bij jezelf en luister naar je gevoel. Ieder heeft diens mooie kwaliteiten: maak daar gebruik van! Volg je passies en ga je dromen achterna. Doe dit op je eigen tempo, niveau en met kleine stapjes. De richting is belangrijker dan de snelheid. Pak je rustmomenten en zoek naar fijne afleiding die jou goed helpt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.