"Mijn humor is geweldig." - Talitha

Ik ben Talitha, ik ben 4 jaar oud. Ik vind het leuk om mijn lievelingspony River te knuffelen. Ik heb autisme. Een voordeel hiervan is dat ik heel goed ben met cijfers en letters, heel goed in het onthouden van lyrics (songteksten) en ik kan ze ook in alle talen feilloos meezingen. 

Ook kan ik me goed terugtrekken en trek ik me niks aan van wat anderen van me denken. En is mijn humor geweldig. Een nadeel is dat ik vaak meltdowns heb, ook snap ik veel dingen nog niet.

Naast autisme heb ik een sensorische integratiestoornis, dit is behoorlijk lastig. Hierdoor komen alle prikkels heftiger binnen. Zo zijn lichten veel feller en geluiden veel harder. Door deze hevige prikkels raak ik snel in een meltdown. Ook vind ik veel dingen snel eng, zoals verschillende soorten ondergrond. Ik kan ook moeilijk tegen drukke ruimtes. Om prikkels beter te kunnen verwerken heb ik een aangepaste buggy, een geluiddempende koptelefoon en verzwaringsproducten.

Oh ja... en ik ben trots op mijn lievelingspony River en op Tuttie, mijn knuffel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.