Ik ben Miranda Stevens, de fotografe achter dit project. Als klein kind was ik al vaak te vinden in mijn vaders doka, het ontwikkelen van foto's vond ik een magisch proces. Het fotograferen van portretten is duidelijk mijn passie, ik ben visueel ingesteld, autodidact, een echte beelddenker.

 

Vier jaar geleden ben ik gediagnosticeerd met ASS. Tijdens mijn zoektocht naar autisme kwam ik vaak de stereotype kenmerken tegen waarin ik mezelf niet herkende. Samen met Female Autism Network Netherlands (FANN) is drie jaar geleden het idee ontstaan om een fotoproject te starten over autisme bij vrouwen. Als fotograaf wilde ik deze vrouwen de kans geven om hun gezicht te laten zien en hun persoonlijke verhaal te delen. 

 

Ik ben enorm trots dat ik met dit fotoproject de FANN innovatieprijs 2022 heb gewonnen. De afgelopen jaren heb ik met ontzettend veel plezier en passie aan dit project gewerkt en is 101 een mooi getal om mee af te ronden. Project 101 is een serie portretten geworden die een verhaal vertellen waarvan ik vind dat dit verteld moet worden zodat we samen meer kennis en begrip creëren over autisme bij vrouwen en meisjes. 

 

Of je nu hulpverlener, naaste, zelf autistisch of hier bent uit interesse, ik hoop dat jij als bezoeker van deze website geïnspireerd raakt door de portretten en verhalen die een schat aan echte ervaringskennis delen.

 

Miranda Stevens

 

 

Dankwoord

Mijn persoonlijke dank gaat uit naar Els Blijd Hoogewys (Voorzitter FANN), Annelien Blom (Social Media), Laura van Dijk, Marieke van der Til, Nikki Reinders Mies (vertalers) en niet te vergeten alle vrouwen en meisjes die aan dit project hebben deelgenomen.

 


 

Wil je met mij samenwerken of heb je een suggestie voor Project 101?

Neem gerust contact op.