Sterre

Mijn naam is Sterre. Ik ben 16 jaar. Ik hou van alles wat met de Efteling te maken heeft. Ik ben gek op honden en vind het leuk om te gamen. Ook vind ik mode en make-up leuk.

Een voordeel van autisme is dat ik me heel goed kan concentreren en focussen op dingen die mij interesseren. Ook heb ik een fijne begeleidster waar ik me fijn en veilig bij voel. Een nadeel is dat ik gauw overprikkeld ben. Ik begrijp soms de emoties niet van mezelf maar ook niet van andere mensen. Sarcasme heb ik vaak niet door. En ik heb veel behoefte aan duidelijkheid.

Ik ben heel erg trots dat ik na een hele lange tijd weer van mezelf heb leren houden. Ook krijg ik steeds meer zelfvertrouwen en ben ik minder onzeker. Dit was namelijk een grote boosdoener. Waar ik ook heel trots op ben is dat ik heel erg ontwikkeld ben op sociaal gebied en ik nu minder angstig ben in het openbaar.

Aan andere mensen met autisme zou ik willen zeggen: Forceer jezelf niet om dingen te doen alleen omdat anderen zeggen dat dat moet. Als jij je daar niet goed bij voelt of je bent er nog niet klaar voor moet je het NIET doen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.